Voor de fanatieke schaatsers kan het niet snel genoeg beginnen; schaatsen op het mooiste ijs van de regio! Vanaf 1 oktober is onze 400 meter baan weer open en kan iedereen weer genieten van veel ijsplezier! We trappen dit seizoen af met een spectaculaire opening waarin veel te beleven is voor jong en oud. Alle facetten van de schaatssport komen aan bod: Langebaan schaatsen, ijshockey en kunstrijden. Maar er is nog veel meer te doen op deze bijzondere dag. Zo zijn er diverse attracties en kraampjes met lekkernijen en kun je zelfs je eigen schaatsen slijpen.

“Dit evenement staat volledig in het teken van het schaatsen. Schaatsers uit de hele regio hebben lang moeten wachten op het mooie ijs van onze 400-meterbaan. We zijn op dit moment dan ook keihard bezig om alles daarvoor in orde te maken en ervoor te zorgen dat het ijs op 1 oktober van absolute topklasse is” , aldus Eric-Paul van Dijk, Marketing & Sales Manager van De Uithof. “We grijpen dit evenement ook aan om de veelzijdigheid van De Uithof tentoon te stellen, want De Uithof is natuurlijk meer dan alleen de schaatsbaan. Je kunt hier natuurlijk het hele jaar door van onze sneeuwbaan en kartbaan gebruik maken, maar ook Airsoft is een opkomende sport in Nederland. We hebben deze zomer voor het eerst weer zomer-ijs gehad op onze ijshockeyrink. Mensen uit het hele land hebben kunnen genieten van het rijden op ijs deze zomer om vervolgens in hun korte broek op het Kijkduinse strand te gaan liggen, hoe leuk? Sinds kort hebben wij Fit4Free mogen verwelkomen op onze locatie en is onze klimmuur inmiddels een begrip geworden. Maar hoe divers en veelzijdig De Uithof een dagje uit kan bieden, laten we niet vergeten dat deze dag volledig in het teken staat van het schaatsen, want dat is op 1 oktober de reden dat je naar De Uithof moet komen!”

Vanaf 10:00 uur is de 400 meterbaan open en vanaf 11: 00 uur begint het evenement. Tijdens deze feestelijke opening zijn de proeflessen GRATIS. Heb je nog nooit geschaatst of wil je je techniek verbeteren, dan is De Uithof de plek waar je moet zijn. De toegang is €5,- en voor kinderen t/m 12 jaar slechts €1,-. Kijk voor meer informatie op www.deuithof.nl

Over De Uithof
De Uithof in Den Haag, gestart in 1973 met een 400 m schaatsbaan, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste Sporttainment Center van maar liefst 4000m2 sport en spel activiteiten beoefenen. Het brede aanbod activiteiten is afgestemd op vele doelgroepen en biedt sport & spel voor iedereen vanaf 4 jaar. De Uithof speelt daarmee een belangrijke rol in de sport & spel beleving van de inwoners van Den Haag en omgeving. Daarnaast weten ook steeds meer mensen De Uithof te vinden voor een dagje uit. Afgelopen jaar bereikte De Uithof met bijna 1,4 miljoen bezoekers de negende plaats in de Top 50 Dagattracties, gepubliceerd door het NBTC.

Sport en Spel faciliteiten De Uithof:
· 400 m Schaatsbaan, semi-overdekt
· Krabbel schaatsbaan, semi-overdekt
· IJshockeyhal & kunstschaatsbaan (indoor)
· 211m sneeuwbaan (indoor)
· Klimmuur (indoor)
· Bouldermuur (indoor)
· Kartbaan (indoor)
· Lasergame (indoor)
· Airsoft (indoor & outdoor)
· Sumo-worstelen (indoor)
· Bungee soccer (indoor)
· IJskarten (april/mei, semi-overdekt)
· Sport & Spel Paleis (juni-september, semi-overdekt)

Evenement gegevens + Google maps

Opening 400- meterbaan