Avondrondleidingen door drie activisten tijdens de Nacht van de DictatuurTijdens de Nacht van de Dictatuur op vrijdagavond 8 september as. organiseert Museum de Gevangenpoort in samenwerking met Amnesty International en het Nederlands Helsinki Comité speciale avondrondleidingen door het eeuwenoude cellencomplex.

Activisten uit Bakoe, Moskou en de Krim vertellen hier hun persoonlijke verhalen over het democratisch verzet in Azerbeidzjan, Rusland en Oekraïne. De Engelstalige rondleidingen starten om 20.30, 20.45, 21.30 en 21.45 uur bij Museum de Gevangenpoort. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.nachtvandedictatuur.nl.

Over de Nacht van de Dictatuur
De Nacht van de Dictatuur is als tegenhanger van de Dag voor de Democratie in het leven geroepen, om op een andere manier stil te staan bij de betekenis van democratie en rechtsstaat. Museum de Gevangenpoort laat de geschiedenis van zeven eeuwen strafrecht zien. We vinden het belangrijk om deze geschiedenis waar mogelijk te verbinden met hedendaagse discussies en actualiteiten rondom het strafrecht en de rechtsstaat, zoals tijdens de Nacht van de Dictatuur.