Den Haag kent zijn eigen Chinatown pal in het centrum van Den Haag. Dit gebied strekt zich uit van de Amsterdamse Veerkade, De Wagenstraat tot de Gedempte Burgwal. Het gebied is misschien nog niet zo groot als in de wereldsteden, maar wel groot qua daden!

In diverse wereldsteden kunt u Chinatowns vinden. Dit zijn wijken waar veel Aziatische bedrijven zich hebben gevestigd zoals restaurants, toko’s en meubelwinkels.

Chinatown Den Haag komt steeds vaker in het nieuws dankzij de actieve houding van Stichting Chinatown; een ondernemersvereniging die intensief samenwerkt met de Gemeente Den Haag.

Chinatown in de Haagse binnenstadOp deze website kunt u zien wat wij zoal organiseren en bieden op cultureel, zakelijk, culinair en organisatorisch gebied. Natuurlijk beleeft u Chinatown het beste door een bezoek te brengen aan dit markante stadsgedeelte. Proef en ervaar Chinatown in Den Haag!

De vissen staan symbool voor voorspoed, met name op zakelijk gebied. Vandaar dat u in elk Chinees restaurant en elke onderneming vissen zult aantreffen!

De vissen omringen het teken voor het land China; het Rijk van het Midden (in de radicalen/tekens kunt u zien hoe de verticale lijn het vierkant in het midden doorsnijdt).

Chinatown als gezellig sfeergebied

Chinatown is één van de acht 8 sfeergebieden van de Haagse binnenstad. Dit gebied heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een heus Chinatown. Door de oplevering van het Rabbijn Maarsenplein met oriëntaals georiënteerde horeca, de bouw van twee poorten in de Wagenstraat en een Chinees handelscentrum op de Gedempte Burgwal is dit nog verder versterkt. Dit gebied wordt omsloten door Paviljoensgracht, Bierkade, Kranestraat, Bezemstraat en Gedempte Gracht en is vanaf Station Hollands Spoor dé entree naar de binnenstad.