Groot muziekfeest met onder andere Jacques Herb.

Zaterdag 23 september serveren de ondernemers van winkelcentrum Leyweg een driegangenlunch aan 500 bewoners uit de Haagse wijk Escamp. Op het Marktplein in het winkelcentrum worden zij tussen 12.00 en 16.00 uur getrakteerd op een heerlijk lunch en een fantastische muziekshow met o.a. zanger Jacques Herb. Het feest is een initiatief van de winkeliersvereniging Leyweg in het kader van Nationale Burendag en vindt voor de derde keer plaats. De lunch wordt verzorgd door het sociale buurtrestaurant Resto VanHarte.

Veelzijdig programma met nostalgie
Burendag Leyweg wordt om 13.00 officieel geopend door wethouder Rabin Baldewsingh. Zanger Jim ter Meulen en andere artiesten spelen tussen 12.00 en 16.00 uur muziek uit de jaren ’70. Tussen de optredens door serveert Resto VanHarte aan De Langste Tafel een heerlijke driegangenlunch. Afsluiter van de dag is een optreden van Jacques Herb, bekend van het beroemde nummer Manuela, op het Marktplein.

Feestje voor alle bewoners van Escamp
Winkelcentrum Leyweg is het hart van de wijk Escamp en viert elk jaar met alle buren Nationale Burendag. Samen met diverse partners uit de wijk, zoals Stichting Mooi, Emmauskerk, Kringloopwinkel Schroeder, Bibliotheek Den Haag en Ontmoetingscentrum Morgenstond zorgt winkelcentrum Leyweg voor een veelzijdig dagprogramma om met alle bewoners uit Escamp een feestje te vieren. Het Hemaplein en de overdekte passage worden ingericht voor kinderen met o.a. een klimtoren, poppenkast, schminkstand, knutselworkshops en een ballenbak. Er rijdt een treintje voor jong en oud in het gebied en er zijn steltlopers.

Aanmelden voor lunch
Burendag Leyweg is een initiatief van de winkeliersvereniging Leyweg in het kader van Nationale Burendag en vindt voor de derde keer plaats. De lunch wordt verzorgd door het sociale buurtrestaurant Resto VanHarte en is met name bedoeld voor senioren en bewoners die zich soms eenzaam voelen. Een plekje reserveren voor de lunch kan via www.restovanharte.nl of tel. 0900-9003030.