Wanneer u een stedentrip in Nederland wilt ondernemen, is Den Haag een stad die u absoluut niet mag missen. De op twee na grootste gemeente van Nederland en hoofdstad van Zuid-Holland heeft u namelijk zo veel te bieden dat u zich hier geen moment zult vervelen.

Of u nu komt voor kunst en cultuur, uitgaan of uitgebreid en luxueus winkelen, Den Haag biedt u alle gelegenheid. De regeringszetel van Nederland is een stad met allure die u van harte welkom heet.

Juist omdat Den Haag de regeringszetel van ons land is, is een bezoekje aan het Binnenhof de moeite waard. Het Binnenhof is het hart van Den Haag en de stad is dan ook letterlijk om het Binnenhof heen gebouwd. Het Binnenhof grenst aan het Buitenhof, wat een bekend uitgaansgebied is.

Vanaf het Binnen- en Buitenhof loopt u direct het gezellige centrum van Den Haag in. Hier vindt u vele sfeervolle boetiekjes en eetgelegenheden. Massa aan cultuur
Op cultureel gebied heeft Den Haag u veel te bieden. De stad telt vele musea waaronder het bekende Museon en natuurlijk Madurodam.

Hoofdstad van Zuid-Holland Maar ook het museum Mesdag en het Panorama Mesdag, waar u een van de oudste panoroma´s ter wereld kunt bezichtigen, mag u niet missen. Vanaf het Panorama Mesdag kunt u met de tram naar Scheveningen rijden, waar u de tentoonstelling Beelden aan Zee kunt bekijken en natuurlijk een prachtige wandeling over de oude Pier maken.

Het beroemde Kurhaus ligt aan deze pier, schuin tegenover het Circustheater waar u terecht kunt voor een fantastische avondvullende voorstelling. Culinaire highlights. Wilt u ‘s avonds liever uit eten, ook dan bent u in Den Haag op de juiste plaats. Den Haag wordt wel de culinaire hoofdstad van hoofdstad van Zuid-Holland en van Nederland genoemd.

Speciaal op het gebied van Indonesisch eten heeft Den Haag een uitstekende keuken en de oudste Indonesische restaurants van ons land zijn hier gevestigd. Garoeda is echt de moeite waard om te bezoeken. Den Haag is de perfecte stad voor ieder reisgezelschap.

De stad biedt een ruime keuze uit bezienswaardigheden en attracties die ook voor jonge bezoekers een geslaagde dag garanderen. Ook bezoekers die zich in het rijke culturele leven of juist het bruisende nachtleven willen onderdompelen zullen niet teleur worden gesteld.

Den Haag als hoofdstad van Zuid-Holland met het Scheveningse strand om de hoek leent zich goed voor een zomers bezoek. Maar de stad is in alle jaargetijden geschikt voor een verblijf. Omdat de attracties zowel binnen als buiten zijn en u alle voorzieningen altijd op korte afstand van elkaar zult vinden kunt u in Den Haag zelfs op de meest druilerige dag van het jaar nog een topdag beleven. Kom en beleef Den Haag, deze prachtige historische stad zal u nooit vervelen.