Overzichtstentoonstelling om vijf jaar Prinsjesfestival te vieren

DEN HAAG, 8 september 2017 – Prinsjesfestival, het feest van de democratie, bestaat vijf jaar. Om dit te vieren, is een speciale tentoonstelling samengesteld: ‘Vier jaar Prinsjesfotoprijs’. Van maandag 11 tot en met zaterdag 30 september is in het stadhuis van Den Haag een selectie te zien van circa 35 foto’s die de zijn ingezonden, genomineerd waren of de PrinsjesFotoprijs in de wacht sleepten. Het gaat om foto’s uit de periode 2014-2017.

Maandag 11 september wordt de tentoonstelling geopend door de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh. Gerenommeerd fotograaf Eddy Posthuma de Boer beschouwt het belang van parlementaire fotografie. De opening is in het Atrium van het Haagse stadhuis (Spui 70) om 16.30 uur.

PrinsjesFotoprijs
De PrinsjesFotoprijs wordt ieder jaar tijdens Prinsjesfestival uitgereikt voor de beste politieke foto van het jaar. De prijs drukt waardering uit voor parlementaire fotografie, dat sinds jaar en dag een onmisbaar inzicht biedt in de Nederlandse politiek. Dit jaar zijn foto’s van Bart Maat, Jerry Lampen en David Dam genomineerd. De PrinsjesFotoprijs 2017 wordt vrijdag 15 september uitgereikt.

Zie hier het evenement

Prinsjesfoto Overzichtstentoonstelling