Nieuwe Haagse Passage van Bernard Tschumi

Op de locatie van het voormalige pand van Marks & Spencer in de binnenstad van Den Haag komt de Nieuwe Haagse Passage. De Zwitserse architect Tschumi heeft een heel licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage heeft een glazen kap van vijftien meter hoog.

Haagse PassageDe mooie Hollandse luchten die je hierdoor ziet, lijken eveneens geprojecteerd op de gevel.Deze passage maakt een kwalitatief hoogwaardige verbinding tussen de Grote Markstraat en de Spuistraat en. En ze vormt de aansluiting op de bestaande Haagse Passage.

De winkelformules in de Nieuwe Haagse Passage zijn een mix van nationale en internationale toonaangevende retailers. The Sting en Parfumerie Douglas zijn reeds gecontracteerd. Daarnaast keren Intertoys en Miss Etam terug.

Nieuwe Haagse PassageDe Nieuwe Haagse Passage maakt onderdeel uit van het Spuikwartier. De komende jaren wordt op de plek van het voormalige Marks & Spencer gebouw de Nieuwe Haagse Passage gerealiseerd, die uitkomt op de Haagse Passage. Er komen veel nieuwe A1-winkels, horeca en een 4 sterren hotel. De uitstraling van het gebouw is eigentijds en sluit aan bij de nieuwe stijl van dit moderne winkel- en uitgaansgebied.

De Nieuwe Haagse Passage verbindt

Met de nieuwe Passage wordt de Haagse Passage doorgetrokken tot aan de Grote Marktstraat. Zo verbindt deze moderne passage het winkelcircuit van kleinere en specialistische winkels in de Hoogstraat op een natuurlijke manier met de grootwinkelbedrijven aan de Grote Marktstraat. De bekende architect Bernard Tschumi, die kantoor houdt in Parijs en New York, is de ontwerper van de Nieuwe Haagse Passage.

The New Hague Passage by Bernard Tschumi

Opening the 18th of September 2014, the New Hague Passage, to be called De Passage in Dutch, is Bernard Tschumi Architects’ first built project in the Hague. The new building is built around an interior passage, which connects to the 19th century passage at the north end, and the busy Grotemarkstraat at the South. The complex contains a hotel and retail shopping on two levels in an 11,500 square-meter complex. The building’s distinctive blue and white tiles and free-form fenestration create a contemporary expression that mediates between old and new in the historic city.